AMSTERDAM – Mio heeft maandag twee nieuwe navigatiesystemen geïntroduceerd voor fietsers. Beide apparaatjes beschikken over een functie die hun gebruikers een verrassing moeten bezorgen.

De apparaatjes zullen door het leven gaan als de Mio Cyclo 300 en Mio Cyclo 305. Beide fietscomputertjes zijn volgens Mio geschikt voor zowel sportieve als recreatiefietsers en leiden de gebruiker gemakkelijk van A naar B, aldus de fabrikant.

Het opvallendst is de nieuwe ‘Surprise me’-functie. Deze functie is bedoeld voor als fietsers de oude vertrouwde route inmiddels wel gezien hebben. Door de bestemming en een tijdstip in te voeren, bedenkt de computer zelf een nieuwe route.

Sportiever
De twee apparaatjes lijken technisch gezien nogal op elkaar, maar de Mio Cyclo 305 is met zijn waterdichte en robuuste behuizing wat sportiever ingesteld dan de goedkopere Cyclo 300. Bovendien is de 305 uitgerust met extra meetapparatuur voor sportfietsers, zoals een hartslagmonitor en wielsensor.

Beide toestellen beschikken voorts over een 3-inch kleurentouchscreen en hebben voorgeïnstalleerde adressen van onder meer fietswinkels en horecagelegenheden. De fietscomputertjes komen in april op de markt. De Mio Cyclo 300 met alleen regionale kaarten kost 300 euro, een exemplaar met kaarten voor heel West-Europa kost 350 euro en de Mio Cyclo 305 gaat 400 euro kosten.