AMSTERDAM – Een Canadese ontwikkelaar werkt aan een goedkope tablet die niet op Android, Windows, iOS of Palm OS werkt, maar op Linux.

De tablet zal luisteren naar de naam Spark en komt van de hand van Aaron Seigo, een Canadese ontwikkelaar. Het toestel zal over bescheiden hardware beschikken, zoals een 1GHz AMLogic ARM-processor, 512MB werkgeheugen, 4GB aan opslagruimte (uitbreidbaar via SD-kaarten), een 7-inch touchscreen met multitouch-ondersteuning en wifi.

Seigo heeft de tablet uitgerust met Linux, met daaroverheen een zelfgemaakte gebruikersinterface. De keuze voor Linux betekent dat men geen applicatiewinkel à la Android Market of AppStore hoeft te verwachten, maar Seigo’s Plasma Active-gebruikersinterface zou wel voor een goede aanraakbesturing zorgen.

De ontwikkelaar heeft nog niet laten wanneer de Linux-tablet beschikbaar zal zijn, maar zal de lanceerdatum later bekendmaken op zijn blog. Seigo heeft al wel een richtprijs genoemd voor de Spark: het apparaat zal zo’n 200 euro gaan kosten.