AMSTERDAM – MicroOled – een oled-schermfabrikant uit Frankrijk – heeft een compact oled-schermpje met een diagonaal van 1,5 centimeter ontwikkeld, dat beelden in hd kan weergeven. Het schermpje kan onder meer gebruikt worden in camera’s.

MicroOled claimt een resolutie van 5,4 megapixels te kunnen tonen op het nieuwe oled-schermpje. Deze 5,4 miljoen subpixels laten zich vertalen naar een resolutie van 1280 bij 1024 pixels in kleur of 2560 bij 2048 pixels bij monochrome weergave.

Gezien het schermformaat – het oled-paneel heeft een diagonaal van 0,61 inch – zijn deze resoluties zeer hoog te noemen. Sony gebruikte eerder oled-schermen in zijn Alpha A77- en A65-camera’s, en die komen niet verder dan een resolutie van 1024 bij 768 pixels.

Behalve voor camera’s kan het nieuwe schermpje ook gebruikt worden in chirurgische apparatuur en militaire elektronica. Wanneer de nieuwe ‘micro-oled-display’ zijn opwachting zal maken in consumentencamera’s, is nog niet bekend. Naar verwachting is het scherm in eerste instantie voorbehouden aan professionele toestellen.