AMSTERDAM – Sony heeft zijn camerafamilie Cyber-shot uitgebreid met drie nieuwe toestellen. Het nieuwe vlaggenschip wordt de nieuwe DSC-TX200V, een vliegensvlugge prentenschieter met een slanke body.

De Cyber-shot LCS-TX200V heeft een opvallend serene body voor een camera. De voorkant ziet er stijlvol en rustig uit – met alleen bovenin een lens, flitser en logo – maar ook de achterkant, die vrijwel volledig wordt ingenomen door een 3,3-inch touchscreen, ontbeert fysieke knoppen.

Achter deze serene behuizing gaat een rappe camera schuil. Volgens Sony stelt de camera bij goed licht in 0,13 seconden scherp en bij minder goed licht in 0,25 seconden. Ondertussen heeft het toestel ook een 18,2-megapixelsensor aan boord, volgens de fabrikant tot nu toe de hoogste sensorresolutie in de wereld van compactcamera’s. De camera kan er ook full-hd video-opnames mee maken.

WX70 en WX50
Naast dit vlaggenschip introduceerde Sony zondag ook de LCS-WX70 en LCS-WX50, twee traditioneler ogende compactcamera’s met een 16,2-megapixelsensor en full-HD filmmodus. Dit tweetal lijkt sterk op elkaar, maar de WX50 heeft met 2,7 inch net een iets kleiner lcd-scherm dan de WX70 met zijn 3-inch scherm.

De camera’s zijn zondag geïntroduceerd voor de Amerikaanse markt, maar precieze lanceerdata zijn nog niet genoemd. De TX200V zal zo’n 500 dollar kosten, terwijl de WX70 en WX50 adviesprijzen krijgen van respectievelijk 230 en 200 dollar.