AMSTERDAM - Het lijkt erop dat Apple van spelletjesmaker Ravensburger de naam Memory mag blijven gebruiken in Duitsland. De twee bedrijven hebben een schikking getroffen.

In november had Ravensburger de zaak rond Memory voorgelegd aan een rechtbank in München. Apple gebruikt de naam voor diverse apps in de App Store.

Ravensburger bezit echter het merkenrecht op die naam en eiste van Apple dat alle 'Memory'-apps uit de winkel verwijderd zouden worden.

Tot een rechtszaak zal het nu niet komen. Tweakers.net meldt dat er volgens de Duitse krant Neue Presse een schikking is getroffen. De inhoud van die schikking is niet bekend.

Het zou wel zo zijn dat de rechter vindt dat Apple verantwoordelijk is voor eventuele inbreuken omdat de App Store een online winkel is en geen handelsplatform. De rechter zal zich volgende week over het schikkingsvoorstel buigen.

Succes

Het gezelschapsspel Memory is een van de grootste successen van Ravensburger. De spelers moeten uit een even aantal kaarten die omgedraaid zijn, twee gelijken vinden. Werelwijd zijn er meer dan 50 miljoen exemplaren van verkocht.