AMSTERDAM – De Kinect-technologie van de Xbox komt niet alleen naar vaste computers maar ook naar mobiele pc’s als laptops en mogelijk andere draagbare apparaten.

Dat schrijft The Daily op basis van een prototype die de website getest heeft en een anonieme bron binnen Microsoft.

Het bedrijf maakte enkele weken geleden bekend dat Kinect vanaf februari naar PC’s komt. Het leek vooral te gaan om vaste computers. The Daily testte echter een prototype van een laptop van Asus met Windows 8 waar Kinect-sensoren in verwerkt waren.

Op de traditionele plek van de webcam zaten speciale sensoren, bovendien was aan de onderkant van het scherm LED geplaatst.

Windows 8

Een bron binnen Microsoft bevestigt dat het apparaat inderdaad een officieel prototype is. The Daily schrijft dat het gebruik van de bewegingstechniek van Kinect mogelijk in meer draagbare apparaten uitgerust zal worden.

Deze verwachting is onder meer gebaseerd op het feit dat ontwikkelaars en fabrikanten de beschikking krijgen over de technologie zodat zij er zelf apparaten omheen kunnen bouwen. Windows 8, dat zal werken met Kinect, is speciaal gericht op tablets.