AMSTERDAM – Sharp heeft donderdag een lcd-televisie van 70 inch gelanceerd voor de Nederlandse markt. Het toestel moet met zijn forse formaat zorgen voor een stadionbeleving in de woonkamer, stelt Sharp Benelux.

De nieuwe televisie heeft een riante beelddiagonaal van 70 inch (1,78 meter) en beschikt over een led-backlight. Het toestel – LC-70LE835E geheten – tovert beelden in full-hd op zijn scherm, waarbij de vierde pixelkleur van Sharps Quattron-technologie voor een ‘uitstekende’ beeldkwaliteit zorgt, stelt de Japanse fabrikant.

De tv is ook in staat om films en games in 3d weer te geven. Bovendien is het toestel volgens Sharp zeer zuinig en voorzien van energielabel A+. Ondanks het grote beeldformaat is een beperkte kijkafstand in kleinere woonkamers bij de nieuwe televisie geen probleem, belooft Sharp.

De LC-70LE835E is onderdeel van een serie grotere televisies die Sharp in de loop van dit jaar op de markt zal brengen. Eerder bracht het bedrijf al een 60-inch televisie uit in Nederland. In de komende maanden zullen er nog een tweede 70-inch model en een 80-inch tv worden aangekondigd. De nieuwe LC-70LE835E is verkrijgbaar voor een adviesprijs van 3999 euro.