AMSTERDAM – Gamemaker SNK Playmore werkt naar verluidt aan een nieuwe gamehandheld. Op het internet zijn afbeeldingen verschenen van deze portable Neo-Geo.

Uit de gelekte foto’s is af te leiden dat het apparaat zwart zal worden, met een iPhone 4-achtige metalen zijrand rond het toestel. Aan weerszijden van het scherm zijn een stuurpookje en vier actieknoppen te vinden, evenals een menu- en startknop. Bovenop het apparaat zijn nog eens twee of vier actieknoppen te vinden.

Volgens geruchten kan men op de portable Neo-Geo games spelen die SNK in de jaren negentig van de vorige eeuw uitbracht voor zijn eigen Neo-Geo spelcomputer. Op de handheld zouden twintig games worden voorgeïnstalleerd, waaronder Fatal Fury, The King of Fighters ’94 en Super Sidekicks.

Het apparaat zou beschikken over een 4,3-inch scherm en een SD-kaartslot, waarmee mogelijk meer spellen zijn toe te voegen aan de voorgeïnstalleerde bibliotheek. Ook zit er een 2200mAh accu onder de motorkap, maar hoeveel uren speelplezier die oplevert is nog niet duidelijk. Ook over een eventuele verschijningsdatum en prijs is nog niets bekend.