AMSTERDAM – Motorola wil in 2012 nog 'slimmere' smartphones op de markt gaan brengen en zal bovendien de Razr-lijn uitbreiden.

Dat stelt vicepresident Alain Mutricy tegenover All Things Digital. Motorola Mobility, de mobiele tak van het bedrijf, wordt overgenomen door Google. De autoriteiten oordelen naar verwachting op zeer korte termijn over de overname.

Mutricy legt uit dat Motorola dit jaar vooral slimmere telefoons wil gaan maken. Veel functionaliteiten bestaan al, maar zijn voor gemiddelde gebruikers onvindbaar.

Zo wil Motorola het voor de massa mogelijk maken om automatisch meldingen te krijgen met daarin advies over het gebruik van de telefoon. Bij een regelmatig bijna lege batterij kan bijvoorbeeld automatisch de melding verschijnen dat de instellingen aangepast moeten worden.

Verder ziet Mutricy voor zich dat smartphones suggesties gaan geven over het harder zetten van het geluid als regelmatig oproepen gemist worden. “Deze opties zitten al in onze telefoons, maar gebruikers kunnen ze niet vinden.”

Razr

Het bedrijf is ook van plan de Razr-lijn uit te breiden. Recent introduceerde Motorola in de Verenigde Staten al de Razr Maxx met een langere batterijduur. Details over nieuwe toestellen wilde de topman niet geven, maar hij liet wel los dat Motorola zich richt op de high-end markt en 4G-netwerken.