AMSTERDAM – Het Amerikaanse computerbedrijf GammaTech heeft de RT10C geïntroduceerd, een nieuwe tablet die bedoeld is voor gebruik in extreme omstandigheden in de bouw en industrie.

De nieuwe tablet kan heel wat stootjes hebben, aldus zijn makers. De tablet zou val- en schokbestendig zijn, en is daarnaast water- en stofdicht. Het resultaat is wel een fors apparaat, met een stevige stootrand rond het scherm.

Het apparaat draait op Windows 7 of Windows 7 Professional en tovert beelden op een 10,2-inch touchscreen met een resolutie van 1024 bij 600 pixels. Het toestel heeft een rappe Intel Core i7-processor aan boord die ook het grafische rekenwerk voor zijn rekening neemt.

Verder heeft de RT10C diverse aansluitingen als een tweetal usb-poorten, een netwerkaansluiting, een pcmcia-sleuf, een opening voor compactflash-geheugenkaarten en een vga-uitgang. De tablet is ondersteunt bluetooth en wifi en draait tot vijf uur op een volle accu. Wat de robuuste tablet moet kosten, is nog niet duidelijk.