AMSTERDAM – LG werkt naar verluidt aan een nieuwe 3d-smartphone met Android, die de Optimus 3D moet opvolgen.

Dat meldde smartphoneblog Pocketnow.com maandag. Volgens de website gaat het toestel de LG CX2 heten. Dat het om een 3d-toestel gaat, wordt verraden door een foto van de achterkant van de telefoon, waarop een dubbele fotolens te zien is.

Pocketnow noemt de CX2 ‘geen revolutionaire vooruitgang’ ten opzichte van de Optimus 3D. Wel zouden het autostereoscopische (brilvrije) 3d-scherm en de processor zijn verbeterd. Het scherm meet nog steeds 4,3 inch, maar door een ander schermtype te kiezen zou LG de helderheid hebben verbeterd.

Slanker
De 1GHz dualcore-processor van LG’s vorige 3d-toestel is vervangen door een 1,2GHz chip met evenveel rekenkernen. Bovendien heeft LG naar verluidt een omzetfunctie ingebouwd die 2d-beelden de derde dimensie binnenloodst en is de CX2 2 millimeter slanker dan zijn voorganger.

Verwacht wordt dat LG het nieuwe 3d-toestel volgende maand zal laten debuteren op mobieltjesbeurs Mobile World Congress in Barcelona. Volgens Pocketnow.com komt het toestel in het begin van de lente op de markt en zal het apparaat draaien op Google’s Android 2.3.