AMSTERDAM – Het Japanse Cyberstep heeft een jaar na de onthulling van een prototype officieel zijn KDJ-One gepresenteerd. Met het Game Boy-achtige apparaatje kunnen muzikanten onderweg musiceren.

De KDJ-One is een handheld computertje dat functioneert als een portable werkstation voor muzikanten. Vanwege zijn dikkige body, actieknoppen en richtkruis wordt het apparaatje ook wel de ‘muzikale Game Boy’ genoemd.

Toch is Cybersteps toestel niet helemaal te vergelijken met Nintendo’s handheld spelcomputer uit de jaren tachtig van de vorige eeuw. De KDJ-One beschikt over een 5-inch kleurentouchscreen en heeft een stuk meer knoppen aan boord.

Sequencer
Het portable muziekfabriekje werkt als sequencer en kan bijvoorbeeld gebruikt worden om midi-bestanden te maken van producties onderweg, om die vervolgens thuis verder uit te werken.

De KDJ-One komt in twee kleurstellingen en in uitvoeringen met en zonder wifi. De ‘muzikale Gam Boy’ zal rond de 800 dollar kosten (830 met wifi) en vanaf medio 2012 beschikbaar zijn.