LAS VEGAS - Samsung komt binnenkort met camera's en een camcorder die uitgerust zijn met wifi. De nieuwe lijn met draadloos internet zorgt ervoor dat foto's en video's direct online gedeeld kunnen worden.

Op de elektronicbeurs CES zijn meerdere camera’s gepresenteerd, een daarvan is de Samsung Smart camera WB850F met 21x optische zoom.

De zoomcamera beschikt over een groothoeklens van 23 mm en een 16,2 megapixel BSI CMOS-beeldsensor. Het toestel kan genomen foto’s direct op sociale netwerken als Facebook en Picasa plaatsen. De camera is in Nederland vanaf maart te koop en de adviesprijs bedraagt 379 euro.

Samsung heeft ook bekendgemaakt dat de ST-serie uitgebreid is. De ST88, ST77 en ST66 combineren een slank ontwerp met onder meer een groothoeklens, 5x zoom en filmen in HD. Eén van de andere fotocamera’s die getoond is, is de al eerder aangekondigde DV300F met tweede scherm.

Het Koreaanse bedrijf liet verder een nieuwe camcorder zien, de QF20. De camera is uitgerust met Switch Grip, wat betekent dat er ook verticaal opgenomen kan worden door het 90 graden te draaien, in plaats van 180 graden. De camcorder heeft eveneens de mogelijkheid om beelden te delen via wifi. DE QF20 is vanaf april te kopen voor 349 euro.

Alles over gadgetbeurs CES

Wifi-camera's Samsung