AMSTERDAM – Volgens geruchten werkt Google aan een eigen goedkope tablet met het nieuwe Android 4.0 en een 7-inch scherm.

De tablet zou voor slechts 199 dollar op de markt moeten verschijnen en zo gaan concurreren met de Kindle Fire van Amazon.

Bronnen bij leveranciers van Googleproducten melden aan Digitimes dat het apparaat in maart of april al gelanceerd moet worden. Google in Taiwan stelt echter niets te weten van een ‘eigen tablet’ waardoor de geruchten minder geloofwaardig worden.

Topman Eric Schmidt sprak onlangs echter wel over een tablet die Google binnenkort op de markt wil brengen en die zal beschikken over de beste specificaties. Een dergelijk product werd eerder al in samenwerking met Motorola gelanceerd. De Xoom was toen de eerste tablet met Android Honeycomb.

Inmiddels heeft Google Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) gelanceerd en heeft het de software in samenwerking met Samsung op de Galaxy Nexus gezet. Over het algemeen zijn deze toestellen echter behoorlijk aan de prijs.

De bronnen van Digitimes stellen echter dat Google toch echt werkt aan een tablet met Android 4.0 en een 7-inch scherm voor een prijs van maximaal 199 dollar.