AMSTERDAM – Na onder meer Asus en Acer, lijkt nu ook Toshiba van plan een Android-tablet op de markt te brengen die uitgerust is met de nieuwe quadcore tabletprocessor van Nvidia, de Tegra 3.

Dat stelt gadgetblog Ubergizmo.com op basis van testresultaten die de blog aantrof in een online database. In de database zijn scores te vinden die behaald zouden zijn door een apparaat met de codenaam ‘Tostab06’, een gangbare codenaam voor Toshiba-tablets, aldus Ubergizmo.

De score is nagenoeg gelijk aan die van de Asus Transformer Prime. Omdat deze nieuwe tablet draait op een Tegra 3-chip, Nvidia’s nieuwe quadcore rekenchip voor tablets, lijkt het aannemelijk dat ook de nieuwe tablet van Toshiba van deze soc (system on a chip) gebruikmaakt.

Bovendien zou de database vermelden dat de bewuste chip in Toshiba’s testmodel draaide op 1,4GHz, de maximale kloksnelheid van de Tegra 3. Toshiba heeft zelf nog geen commentaar gegeven op de geruchten, maar zal mogelijk later deze maand op de Consumer Electronics Show in Las Vegas een productaankondiging doen.