AMSTERDAM - Apple stelt dat de hoesjes die Samsung gebruikt voor de tablets en smartphones in Australië inbreuk maken op patenten.

Dat wordt duidelijk tijdens een rechtszaak tussen de twee bedrijven in Australië waar Bloomberg bij aanwezig was. Twee weken geleden verloor Apple nog een rechtszaak waardoor de Galaxy Tab 10.1 wel verkocht mag worden.

Samsung heeft echter nog een zaak tegen Apple lopen vanwege inbreuk op 3G-patenten waardoor de iPhone 3GS, iPhone 4, iPhone 3s en iPad 2 verboden zouden moeten worden. Tijdens een zitting in deze zaak maakte Apple bekend dat Samsung met de hoesjes van toestellen inbreuk maakt op patenten van het bedrijf. Bovendien zou het modelrecht geschonden worden.

Tien patenten

Om welke hoesjes het precies gaat is niet bekend, maar Apple zal binnenkort een aanklacht indienen maakte de advocaat van het bedrijf bekend. Het zou gaan om ten minste tien patenten. Een tijd geleden ontstond ophef over het zogenoemde Incase-hoesje voor Galaxy Tabs, dit hoesje is echter nooit verkocht.

Wanneer de zaak zal dienen is onduidelijk. De rechtszaak van Samsung tegen Apple rond de 3G-patenten zal op korte termijn inhoudelijk behandeld worden. Apple had gevraagd om uitstel omdat een overhaast besluit negatief zou uitpakken voor Apple, maar de rechter wees dit van de hand.