AMSTERDAM – Google komt binnen zes maanden met een 'Nexustablet' van de hoogste kwaliteit.

Dat heeft Eric Schmidt, voormalig CEO en huidig topman van Google, laten weten in een interview met de Italiaanse krant Corriere Della Sera.

Schmidt sprak niet expliciet over een Nexustablet maar stelde: “In de komende zes maanden zullen we een tablet van de hoogste kwaliteit op de markt brengen.” De verwachting is dat dit wijst op een tablet die Google in samenwerking met een Androidfabrikant zal maken.

Nexus

Er zijn al verschillende Nexus smartphones op de markt. Onlangs werkte Google nog samen met Samsung aan de Galaxy Nexus. Met de Nexuslijn wil Google elke keer een nieuwe standaard zetten voor Androidfabrikanten. De Nexustoestellen gaan doorgaans gepaard met een nieuwe versie van besturingssysteem Android en beschikken over de beste specificaties.

De Galaxy Nexus is uitgerust met Android 4.0 dat op zowel smartphones als tablets gaat draaien. Tot nu toe is de Galaxy Nexus het enige toestel met Android 4.0, maar begin 2012 worden zowel smartphones als tabets verwacht met het besturingssysteem.

Schmidt onthulde verder geen details over de te verwachten tablet en het blijft dus onduidelijk wat het apparaat zal toevoegen aan de andere Android 4.0-tablets die verwacht worden en of Google met een nieuwe versie van de software komt.