AMSTERDAM - De applicatie Facebook voor Android heeft voor het eerst meer dagelijkse actieve gebruikers dan Facebook voor iPhone. Dat blijkt uit cijfers van Appdata.

De Android-app van het sociale netwerk kwam uit in september 2009, een jaar later dan die van de iPhone.

Volgens de gegevens van Appdata heeft Facebook voor iPhone 57,6 miljoen dagelijkse actieve gebruikers en 58,8 miljoen mensen gebruiken Androids Facebook-app.

Een reden zou kunnen zijn dan veel gebruikers van de iPhone-app overgestapt zijn op de iPad-app van Facebook toen die in oktober verscheen.

Populair

Eerder deze week bleek al dat Facebook na de Android Market de meest populaire toepassing op Android-smartphones is. De app verslaat daarmee Google’s eigen programma's als Gmail, Google Search, YouTube en Google Maps.

Ontwikkeling

Het aantal gebruikers van de Facebook-apps is relevant omdat het invloed kan hebben op de ontwikkeling van de applicatie van het sociale netwerk. Jarenlang kreeg de iPhone als eerste de nieuwste functies, mogelijk omdat het meer gebruikers had. Als de Android-app populairder wordt zou het kunnen betekenen dat dat verandert. Zo beschikt de Android-app al over de Timeline-functie en moet de iPhone daar nog op wachten.

Volgens website TechCrunch zou de Facebook-app een voorbeeld voor andere bedrijven kunnen zijn om als eerste voor Androidtelefoons te ontwikkelen. Dit zou uiteindelijk doorslaggevend kunnen zijn bij het kiezen van een nieuwe telefoon.