AMSTERDAM – Volgens een topman van Nokia is de jeugd klaar met de iPhone en is Android te ingewikkeld.

Dat blijkt uit uitspraken van Niels Munksgaard, hoofd Portfolio, Product Marketing & Sales bij Nokia, tegenover Pocket-lint.

“Wat wij zien is dat jongeren het gehad hebben met iPhones, iedereen heeft er eentje. Bovendien zijn veel van hen niet blij met Android omdat het te ingewikkeld en niet veilig is”, aldus Munksgaard. Volgens hem wil de jeugd iets nieuws uitproberen en is Windows Phone daar uitermate geschikt voor.

Dat de iPhone al jaren goed is voor zo’n 20 procent van de markt en Android inmiddels een marktaandeel van meer dan 50 procent heeft, haalt de topman van Nokia niet aan.

Wel stelt hij dat het erg druk is op de smartphone-markt en dat zou een uitdaging kunnen zijn. “Als je een telefoonwinkel inloopt zie je tientallen zwarte telefoons met een touchscreen. Ze zijn allemaal hetzelfde. Nokia biedt iets anders.”

Nokia en Microsoft

Nokia en Microsoft gingen eerder dit jaar een samenwerking aan waarbij de Finse telefoonmaker alleen nog smartphones zal maken met Windows Phone van Microsoft. Het platform is tot nu toe nog niet erg succesvol en Microsoft gaf al toe dat het marktaandeel nog wat tegenvalt.

Nieuwe toestellen van Nokia die sinds oktober verkrijgbaar zijn, moeten daar verandering in brengen. Het bedrijf heeft nog geen verkoopcijfers bekendgemaakt, maar de Nokia Lumia 800 werd in de media erg positief ontvangen.