AMSTERDAM – Volgens diverse geruchten zou Nikon begin 2012 een nieuwe professionele spiegelreflexcamera introduceren onder de naam D4. Een Nikon-nieuwssite zegt de specificaties van het toestel te hebben achterhaald.

Volgens de site Nikonrumors.com moet de nieuwe camera de concurrentie aangaan met Canons EOS 1Dx. Het professionele fototoestel zou in staat zijn om 16,2-megapixelfoto’s te schieten op een snelheid van 11 beelden per seconde.

Ook stelt de site dat de D4 een iso-bereik krijgt van 100 tot 102.400, uitbreidbaar naar 50 en 204.800. De videofunctie zou verbeterd zijn, met mogelijk full-HD opnames bij dertig beelden per seconde. Verder zou het toestel niet alleen overweg kunnen met gangbare compactflash-geheugenkaarten, maar ook met nieuwe compactflash-qxd-kaarten.

Verder krijgt het toestel volgens de geruchten standaard beschikking over een ethernetcontroller, waarmee men de camera op het netwerk kan aansluiten of, middels een speciale draadloze zender, op het wifi-netwerk. Naar verwachting komt Nikon medio januari 2012 met een officiële aankondiging.