AMSTERDAM – Elektronicafabrikant is begonnen met het leveren van projectors met een vier keer zo hoge resolutie als full-HD en 3D-mogelijkheden. Het gaat om zeven projectoren voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt.

Het zevental werd eerder dit jaar aangekondigd, maar JVC is eind vorige week begonnen met de levering van de apparaten aan Amerikaanse winkels. Drie modellen vallen in de Procision-serie, een lijn projectors voor consumenten, terwijl de overige vier zijn ondergebracht in de zakelijke Reference Series-lijn.

Alle zeven zijn in staat om beelden weer te geven in een resolutie van 3840 bij 2160 pixels. De twee topmodellen van elke serie – in de Procision-serie de DLA-X90R en DLA-X70R, en in de Reference-serie de DLA-RS65 en DLA-RS55 – zijn bovendien uitgerust met JVC’s e-Shift-technologie, die beelden van lagere resolutie opwaarderen naar deze zogenoemde 4K-resolutie.

De projectors zijn tevens in staat om films en andere content in 3D weer te geven. Daarvoor moet men wel zelf een stel actieve 3D-brillen bijkopen, want deze worden niet meegeleverd. De prijzen van de projectors variëren van 3500 tot 12.000 dollar. Wanneer en voor welke prijs de projectors verkrijgbaar zullen zijn in Nederland, is nog niet duidelijk.