AMSTERDAM - Samsung heeft het afgelopen jaar voor het eerst in zijn geschiedenis 300 miljoen mobiele telefoons verkocht. Dat heeft het bedrijf zondag laten weten.

Vorig jaar verkocht de elektronicagigant in totaal 280 miljoen telefoons. De op een na grootste producent van mobieltjes heeft nog voor het einde van dit jaar meer dan 300 miljoen toestellen verkocht.

"We zijn ongelooflijk trots op deze recordbrekende verkoopmijlpaal en we hebben hiermee de verkoopdoelstelling overschreden”, zegt Shin Jong-Kyun, president en hoofd van de mobiele communicatie-afdeling van Samsung.“We kijken ernaar uit om dit succes in 2012 uit te breiden."

Galaxy

De stijging in Samsungs verkoopcijfers ten opzichte van het jaar 2010 is vooral toe te schrijven aan het succes van de Galaxy S-serie.In september werd bekend dat het Koreaanse bedrijf binnen vijf maanden tien miljoen exemplaren van de smartphone Galaxy S II wist te verschepen.

Met het verkoopaantal is de Galaxy S II de snelstverkopende smartphone die Samsung ooit heeft uitgebracht. Van de Galaxy S I zijn ook meer dan 10 miljoen toestellen verkocht, maar daar was meer tijd voor nodig.

Samsung heeft de verkoopcijfers van smartphones nog niet onthuld, maar die zullen naar verwachting de schattingen voor dit jaar overtreffen.