AMSTERDAM - Asus ontkent de geruchten dat de nieuwe tablet Transformer Prime wereldwijd vertraagd is vanwege wifi-problemen. Tegen Slashgear zegt het bedrijf dat de lanceerdatum op 19 december blijft staan.

Zaterdag meldden verschillende lezers van de website Phandroid dat hun bestelling van de Transformer Prime vertraagd is. Volgens de Canadese winkel NCIX heeft ASUS laten weten dat de tablet waarschijnlijk niet voor de kerst beschikbaar zal zijn. Het wifi-bereik van het apparaat zou nog niet aan de standaarden voldoen.

"We proberen erachter te komen wie deze verklaring heeft afgegeven en met welk doel”, zegt een woordvoerder van ASUS. “Op dit moment zitten we nog op schema en beginnen we in de week van 19 december met het verzenden van de tablet."

Prime

De Transformer Prime wordt de opvolger van de Asus Transformer en zal op de nieuwste versie van Google’s besturingssysteem voor tablets draaien. Het apparaat heeft een 10,1-inch scherm en een Tegra 3-processor. De tablet zal in de VS 499 dollar kosten

De Transformer Prime is in Nederland vanaf januari te verkrijgen.