AMSTERDAM – Na lange tijd van de radar te zijn verdwenen, laat de Russische ontwerpstudio Art Lebedev weten dat drie nieuwe modellen binnen zijn toetsenbordserie Optimus te bestellen zijn op zijn website.

Art Lebedev staat bekend om zijn Optimus-serie, een serie toetsenborden met toetsen die voorzien zijn van oled-schermpjes. Doordat men zelf kan kiezen wat voor afbeelding deze toetsen laten zien, zijn de toetsenborden in grote mate in te stellen naar eigen smaak.

Het bedrijf heeft al enige tijd niets van zich laten horen, maar bracht daar deze week verandering in. De ontwerpstudio laat weten dat men drie nieuwe Optimus-modellen kan bestellen. De toetsenborden zijn echter pas vanaf juni of november 2012 leverbaar.

Het gaat om de Optimus Mini Six, Optimus Popularis en Optimus Aux, drie toetsenborden die al enige tijd geleden zijn aangekondigd. De Mini Six heeft zes instelbare oled-toetsen en moet rond de 258 euro kosten. De Popularis is een compactere versie van de eerder uitgebrachte Optimus Maximus, met een prijskaartje van zo’n 747 euro.

Ten opzichte van de Optimus Maximus hebben de oled-toetsen van de twee nieuwe keyboards smallere randen en een hogere resolutie. Dit geldt ook voor de Optimus Aux, een compact toetsenbordje met twaalf oled-toetsen. Dit toetsenbordje is eveneens vanaf november 2012 leverbaar en moet ongeveer 367 euro kosten.