AMSTERDAM – De nieuwste technologie is meestal voorbehouden aan duurdere producten, maar Ainol breekt met die trend. Het Chinese bedrijf heeft de eerste tablet met Android 4.0 gelanceerd, voorzien van een prijskaartje van 99 dollar.

Wie dacht dat het tabletdebuut van Google’s nieuwste besturingssysteem plaats zou vinden op een gloednieuw topmodel met een deftig prijskaartje, heeft het mis. Android 4.0 – ook wel bekend als Ice Cream Sandwich – maakt zijn debuut op een budgettablet met een prijs van 99 dollar.

Hoewel er al de nodige – duurdere – tablets zijn aangekondigd met Google’s nieuwe tablet-OS, zijn die nog niet daadwerkelijk te koop. Ainols Novo7 is al wel online aan te schaffen, laat de fabrikant weten.

Zoals men op basis van de prijs mag verwachten, is het niet bepaald de snelste tablet op de markt. De Novo7 heeft een 1GHz-processor, een 7-inch touchscreen en een 2-megapixelcamera. Ook een usb- en hdmi-aansluiting ontbreken niet.

De tablet is voor 99 dollar te koop in China en via een Amerikaanse website. Fabrikant Ainol laat weten dat het apparaat later ook vanuit andere delen van de wereld verscheept zal worden, om de verzendkosten voor consumenten te drukken. Het bedrijf werkt ook aan 8- en 9-inch versies van zijn Android-tablet.