AMSTERDAM – Medion heeft een Android-tablet aangekondigd. De nieuwe tablet zal draaien op Google’s Android 3.2 en krijgt een prijskaartje van 399 euro.

De Lifetab P9514 van de Duitse computerfabrikant vertoont de nodige overeenkomsten met tablets van fabrikanten als Samsung en Asus. Zo heeft het apparaat een 10-inch touchscreen met een resolutie van 1280 bij 800 pixels en draait het op een Tegra 2 dualcore-processor.

Google’s Android 3.2 is als besturingssysteem gekozen, maar of klanten ook een update krijgen naar het nieuwere Android 4.0 Ice Cream Sandwich, is niet bekend. Wel laat Medion weten dat de tablet over twee camera’s beschikt, waaronder een 5-megapixelcamera aan de achterzijde. Het interne geheugen bedraagt 32GB.

De 720 gram wegende tablet zal beschikken over aansluitingen als micro-usb en hdmi. Ook worden Bluetooth en wifi ondersteund, en kan men gebruikmaken van Android Market. De Lifetab P9514 is vanaf 10 december verkrijgbaar voor 399 euro. Medion laat weten dat de tablet verkocht zal worden via supermarktketen Aldi.