AMSTERDAM – Emporia heeft een nieuwe mobiele telefoon voor senioren gelanceerd. De Oostenrijkse fabrikant van seniorentelefoons heeft het toestel onder meer voorzien van een spraakfunctie en een speciale noodknop.

De Emporia Elegance Plus valt in eerste instantie op door zijn – voor seniorentelefoons gebruikelijke – grote toetsen. Maar volgens de fabrikant heeft het toestel een aantal functionaliteiten aan boord die ook op andere manieren voor meer gebruiksgemak moeten zorgen.

Zo beschikt het toestel over een noodknop, waarmee ouderen in nood in één keer vijf opgeslagen nummers kunnen bellen. Ook heeft de nieuwe mobiel een spraakfunctie die laat weten wanneer het toetsenbord geblokkeerd wordt of de wekker is ingeschakeld. Deze wekker noemt bovendien om het hele uur de tijd, aldus Emporia.

Het gsm-toestel beschikt verder over een bluetooth-functie, fm-radio en een ingebouwde zaklamp. Daarnaast heeft de Elegance Plus een kleurenschermpje van 1,8 inch. De prepaidversie van het seniorenmobieltje moet zo'n 90 euro kosten.