AMSTERDAM – Chipmaker Intel wil dat ook kleine fabrikanten zich gaan storten op Ultrabooks. Op die manier moeten de lichte, dunnen en snelle laptops een succes worden.

Dat schrijft Cnet op basis van anonieme bronnen.

Om kleine pc-fabrikanten ook warm te krijgen voor de Ultrabooks zal initiatiefnemer Intel een bijeenkomst organiseren tussen grote hardwarefabrikanten, fabrikanten van onderdelen en kleinere merken.

Door de bijeenkomst zouden bedrijven als Epson, Onkyo, Viewsonic, Mustek, Motion Computing, Wipro en Positivo de mogelijkheid moeten krijgen Ultrabooks te produceren. Van huis uit hebben zij daar over het algemeen niet de kennis of middelen voor.

Ultrabooks zijn snelle, dunne en lichte laptops die moeten gaan concurreren met de MacBook Air van Apple en die de pc-verkoop nieuw leven in moeten blazen.

Nieuwe modellen

Grotere fabrikanten als Asus, Acer en HP hebben al Ultrabooks op de markt of aangekondigd en werken momenteel aan nieuwe versies met de verbeterde Ivy Bridge-chip. Deze nieuwe modellen moet in de zomer van 2012 op de markt verschijnen.

De nieuwe Ultrabooks zullen waarschijnlijk tijdens elektronicabeurs CES in januari, waar NU.nl bij aanwezig zal zijn, voor het eerst getoond worden.