AMSTERDAM – Samsung heeft in China een nieuwe Android-smartphone aangekondigd met een afwijkende vorm. De SCH-W999 kan open en dicht worden geklapt en voorziet in twee touchscreens van elk 3,5 inch.

De twee schermen – beide met een resolutie van 480 bij 800 pixels – zijn aan de binnen- en buitenkant van de smartphone te vinden. Daardoor kan men de nieuwe smartphone zowel open- als dichtgeklapt gebruiken. Klapt men het toestel open, dan wordt ook een numeriek toetsenblok zichtbaar.

De SCH-W999 draait op een dualcore Qualcomm-processor van 1,2 GHz en is uitgerust met versie 2.3 van Google’s besturingssysteem. Verder heeft het toestel twee simkaartopeningen, een 5-megapixelcamera en ondersteuning voor onder meer bluetooth 3.0 en wifi.

De smartphone is aangekondigd in samenwerking met China Telecom, een Chinese telecomaanbieder. Het toestel komt in 2012 op de markt voor een nog onbekende prijs. Of Samsung het mobieltje ook in de rest van de wereld op de markt zal brengen, is nog niet duidelijk.