AMSTERDAM - Apple heeft IBM en Nokia minstens een licentie verkocht op een patent van het bedrijf. Ook zou het Amerikaanse bedrijf rivaal Samsung een licentie op het patent hebben aangeboden in een serie van mislukte onderhandelingen.

Dat meldt de website The Verge.

Het gaat om een patent dat betrekking heeft op de ‘scrollback’-functie in iOS, waarbij een achtergrondstructuur wordt weergegeven als er buiten de rand van een document of webpagina wordt geschoven.

Apple gebruikte dit patent tegen Samsung om de verkoop van Galaxy-apparaten in de VS te verbieden. Vrijdag bleek dat de rechter niet meeging in Apple’s eis.

Licenties

Het gerechtelijk bevel dat in handen is van The Verge zou bevestigen dat IBM en Nokia een licentie op het gebruik van de techniek hebben gekocht. Ook staat in het bevel dat Apple Samsung in november 2010 een licentie aanbood als onderdeel van de onderhandelingen.

Het patent lijkt belangrijk te zijn voor Apple omdat het Nokia, HTC en Samsung heeft aangeklaagd voor het schenden daarvan. Dat Apple een licentie op het patent heeft aangeboden laat volgens The Verge zien dat het bedrijf bereid was om te onderhandelen.

Waarom Samsung ervoor gekozen heeft om de licentie niet te kopen, is niet bekend.

Alles over de juridische strijd tussen Apple en Samsung