SAN FRANCISCO - De Zuid-Koreaanse computer- en mobieltjesmaker Samsung mag Galaxy-telefoons en -tabletcomputers in de Verenigde Staten blijven verkopen.

Een rechter in Californië ging vrijdagavond (plaatselijke tijd) niet in op de eis van Apple om de verkoop van drie Samsung-smartphones en van de tabletcomputer 10.1 voorlopig te verbieden.

Apple had concurrent Samsung in april in de VS aangeklaagd. Apple meent dat de Galaxy-telefoons en -tabletcomputers van Samsung kopieën zijn van zijn iPhone en iPad.

De rechter stelde dat het niet aannemelijk is gemaakt dat een voorlopig verbod op de verkoop van de Samsung-producten voorkomt dat Apple in de VS "onherstelbare schade'' oploopt.

Patentstrijd

De bedrijven zijn wereldwijd in een juridische strijd verwikkeld. Ze beschuldigen elkaar van patentinbreuk, zowel op het gebied van technologieën als op het gebied van ontwerp.

In Australië behaalde Apple vrijdag nog een succesje in de patentstrijd met Samsung. Het verkoopverbod van de Galaxy Tab 10.1 werd daar verlengd tot 9 december. Eerder had de rechtbank bepaald dat Samsung vanaf deze vrijdag de tablet mocht verkopen. Maar het hooggerechtshof wil eerst het beroep dat Apple tegen de beslissing van de federale rechtbank had aangespannen, horen.

Alles over de juridische strijd tussen Apple en Samsung