AMSTERDAM – Hoewel Samsung goede zaken doet met zijn Android-smartphones, heeft de Koreaanse elektronicafabrikant zijn eigen besturingssysteem voor mobieltjes niet uit het oog verloren. Het bedrijf lanceert de Wave 3, een smartphone met de nieuwe Bada-versie 2.0.

De Wave 3 maakt geen gebruik van het populaire Android, maar van Samsungs eigen Bada 2.0. Het besturingssysteem wordt wel aangevuld met de Touchwiz-gebruikersinterface die ook op Samsungs Android-smartphones en -tablets te vinden is.

Samsung zegt Bada’s applicatiewinkel te hebben verbeterd en uitgebreid met onder meer nieuwe betaalmogelijkheden. Daarnaast zou het vernieuwde besturingssysteem onder andere zijn uitgebreid met een WiFi Direct-functie, die automatisch verbinding maakt met draadloze hotspots.

De Wave 3 beschikt verder over een 4-inch super-amoledscherm, twee camera’s en een 1,4 GHz processor. De ingebouwde accu zou goed zijn voor een stand-bytijd van ruim twee weken. Het toestel komt nog voor het einde van het jaar in de winkels te liggen. De prijs is nog niet bekend.