AMSTERDAM – Lenovo heeft in China drie nieuwe Android-smartphones aangekondigd. Alle drie de toestellen, die de computerfabrikant eerst in thuisland China op de markt brengt, draaien op Android-versie 2.3.5.

De LePhone S760 is met zijn 3,7-inch scherm de meest compacte mobiel van het stel. Het gaat daarbij wel om een helder amoled-scherm. Dit toestel werkt op een bescheiden processor van 1GHz, bijgestaan door 512MB werkgeheugen, en maakt eind december zijn debuut in China.

Iets groter en krachtiger is de LePhone S2, die over een 3,8-inch touchscreen beschikt met een resolutie van 800 bij 480 pixels. Het toestel heeft een iets snellere 1,4 GHz processor. De 8-megapixel camera achter op het toestel kan ook gebruikt worden om HD-filmpjes te schieten in 720p-resolutie. De S2 is inmiddels gelanceerd in China voor omgerekend 353 euro.

De aanvoerder van het trio is de LePhone K2. Deze is me5 zijn 4,3-inch ips-scherm en 1,5 GHz dualcore-processor de grootste en krachtigste van het stel. Van dit model zijn nog geen prijs en lanceerdatum bekend.