AMSTERDAM - De prijzen van Ultrabooks gaan begin 2012 flink omlaag. Verschillende fabrikanten voeren zelf al een prijsverlaging door en ook chipmaker Intel zal korting geven.

Dat laten anonieme bronnen bij diverse fabrikanten weten aan Digitimes.

Onder meer Acer, Asus en Toshiba zullen naar verwachting de prijzen van hun Ultrabooks begin 2012 verlagen tot onder de 1000 dollar. Bovendien zal Intel de fabrikanten een korting van 100 dollar geven op de chips voor in de snelle, lichte en dunne computers. Dit zou neerkomen op een prijsverlaging van 5 tot 10 procent.

MacBook Air

De Ultrabooks zijn door Intel in samenwerking met tal van pc-fabrikanten in het leven geroepen om te concurreren met de MacBook Air van Apple en om de tegenvallende cijfers op de pc-markt op te krikken.

Inmiddels is er al een aantal Ultrabooks te koop en begin 2012 worden veel nieuwe modellen verwacht. De prijzen van de snelle en dunne laptops liggen veelal nog boven de 1000 dollar.

Digitimes meldde eerder deze week dat Apple in 2012 naast een 11- en 13-inch model van de MacBook Air ook een 15-inch versie zal lanceren. Dit om de concurrentie met de Ultrabooks voor te zijn.

Bovendien zullen volgens bronnen ook van de kleinere modellen nieuwe versies verschijnen en zullen de ‘oude’ versies dan in prijs verlaagd worden.