AMSTERDAM – Computerfabrikant Lenovo heeft dinsdag in China twee nieuwe Android-tablets onthuld. Ook presenteerde het bedrijf een nieuwe ‘tabletphone’, een kruising tussen een smartphone en een tablet.

De twee tablets, de LePad S2007 en S2010, meten respectievelijk 7 en 10 inch en draaien op Android 3 Honeycomb, met een update naar het nieuwe Android Ice Cream Sandwich wanneer dat beschikbaar is.

Ondanks de verschillende schermgroottes hebben beide toestellen dezelfde schermresolutie van 1280 bij 800 pixels. De schermen gebruiken ips-technologie voor een grote kijkhoek.

Batterijduur
Het tweetal beschikt verder over een 1,5 GHz dualcore-processor van Qualcom, 1GB werkgeheugen, een 8- en een 1,3-megapixelcamera, en ondersteuning voor mobiel internet via een 3G-verbinding.

De twee verschillen vooral qua formaat en batterijduur: met de S2010 kan men maximaal elf uur internetten op een volle accu, terwijl de S2007 het zo’n acht uur volhoudt.

Tabletphone
De tabletphone LePad S2005 heeft een 5-inch touchscreen aan boord en draait op Android 2.3.5 Gingerbread. Dit toestel heeft een iets tragere dualcore-processor van 1,2 GHz, terwijl de camera achterop is vervangen door een 5-megapixelvariant. Met deze camera zijn ook full-HD filmopnames te maken, aldus Lenovo.

Lenovo brengt de drie apparaten nog deze week uit in China, maar een lanceerdatum voor Europa is nog niet genoemd. Ook de prijzen zijn nog niet bekend.