AMSTERDAM – Een Australische rechter heeft de eerdere beslissing van een andere rechter om de verkoop van de Galaxy Tab voorlopig te verbieden in twijfel getrokken.

Dat schrijft Bloomberg maandag op basis van uitspraken in een rechtszaak die in Australië dient. In oktober legde een rechter Samsung een voorlopig verkoopverbod voor de Galaxy Tab op.

Samsung maakt nu bezwaar omdat de gevolgen niet goed afgewogen zouden zijn. Eén van de rechters in het driekoppige panel die over het bezwaar moet oordelen, uitte tijdens de eerste zittingsdag twijfel over de eerdere uitspraak.

“De uitspraak ziet er heel eerlijk uit voor Apple, maar niet erg eerlijk voor Samsung”, aldus rechter Lindsay Foster. Volgens Samsung betekent een voorlopig verkoopverbod tot na de feestdagen het einde van de Galaxy Tab in Australië.

Negatieve gevolgen

Het voorlopige verkoopverbod werd in oktober uitgesproken zodat Samsung de tablet zou kunnen aanpassen waarna opnieuw gekeken kon worden of het apparaat verkocht moet worden.

Het verbod werd opgelegd omdat een directe lancering van het huidige product oneerlijk zou zijn omdat het negatieve gevolgen zou hebben voor Apple.

Een tweede rechter stelde tijdens de zitting echter: “Het is moeilijk te geloven dat Apple niet concreet kon inschatten wat de negatieve invloed zou zijn op de verkoop van iPads.” De rechters hopen begin volgende week uitspraak te kunnen doen.

Alles over de juridische strijd tussen Apple en Samsung