AMSTERDAM - De bedrijven Hitachi en Sony werken naar verluidt samen om Apple te voorzien van 4-inch lcd-schermen. Voor welk iOS-apparaat dat zou zijn is niet bekend.

Het gaat om een apparaat dat in 2012 op de markt moet verschijnen. Dat melden verschillende media op basis van bronnen van de Japanse website macotakara.jp.

Hitachi Displays, Ltd. En Sony Mobile Display Corporation zouden al begonnen zijn met het leveren van de 4-inch lcd-schermen aan Apple. Volgens de bronnen gaan de twee bedrijven samen met Toshiba Mobile Display werken onder de naam ‘Japan Display’ om de schermen te leveren.

iPad 4

De Japanse website meldt ook dat Apple nu al bezig is met schermtechnologie voor de iPad 4. Een Taiwanees bedrijf zou nieuwe lcd-technieken aan Apple verstrekken om een “fundamenteel ander” apparaat te maken.

Sharp

Eerder deze week schreef The Wall Street Journal nog dat het Japanse elektronicaconcern Sharp lcd-schermen aan Apple zal leveren bij de productie van de nieuwste iPad.

De op een na grootste Sharpfabriek in Japan zou de schermen voor de iPad 3 maken. Apple heeft geïnvesteerd in verschillende Sharpfabrieken om verzekerd te zijn van de leveringen van lcd-schermen.