AMSTERDAM - Een Chinese student die geen geld had om een iPad voor zijn vriendin te kopen, heeft zelf een tablet gebouwd.

Dat meldt de krant China Daily.

Wei Xinlong, student aan de Northeast Normal University in Changchun, zocht online precies uit hoe de iPad in elkaar zit en ging vervolgens aan de slag. Hij kocht op internet een touchscreen en een batterij en gebruikte oude laptoponderdelen om de tablet te maken. Van de oude laptop gebruikte hij het moederbord, het display en het geheugen. Om het apparaat helemaal af te maken versierde hij het met glitterstenen.

"Je kan ermee downloaden, lezen, films kijken en spelletjes spelen door het scherm aan te raken”, vertelt Wei aan China Daily News. De tablet heeft de student in totaal 800 yuan gekost, omgerekend 95 euro. De Chinees zou de tablet binnen tien dagen gebouwd hebben.

Windows

Op het toestel is het logo van Apple te zien, maar het zelfgemaakte apparaat draait op Windows 7. Zijn vriendin Sun Sasha heeft laten weten dat de nep-iPad het beste cadeau is dat ze ooit heeft gehad.

De student zelf zegt dat het niet echt om een tablet gaat. “Om je de waarheid te zeggen, dit kan niet worden beschouwd als een echte tablet-computer. Het is meer een laptop met een touchscreen.”. Hij vindt dat het ontwerp verbeterd kan worden.