AMSTERDAM – Schermfabrikant Viewsonic heeft twee nieuwe zakelijke monitoren gelanceerd. Beide gebruiken een led-backlight en beschikken over een ander paneeltype dan de gemiddelde consumentenmonitor.

De VP2365-LED is een 23-inch monitor met full-HD resolutie. Het scherm heeft een ips-paneel, wat volgens Viewsonic hoge contrastwaarden en een grote kijkhoek oplevert. Het scherm zou daardoor ook geschikt zijn voor grafische toepassingen als video- en fotobewerking. Naast analoge en digitale beeldaansluitingen, heeft het apparaat ook vier usb-poorten aan boord.

De VP2765-LED heeft dezelfde resolutie, maar dan uitgespreid over een scherm van 27 inch. Voor deze monitor is een mva-paneel gebruikt, wat volgens Viewsonic resulteert in een een kijkhoek van 178 graden. Ook dit scherm heeft vier usb-aansluitingen aan boord, naast ingangen voor vga en dvi.

Beide monitoren zijn per direct verkrijgbaar, laat Viewsonic weten. De VP2365-LED heeft een adviesprijs van 257 euro, terwijl zijn grotere broer voor 395 euro in de winkels komt te liggen.