AMSTERDAM – BenQ heeft maandag zijn tweede miniprojector voor consumenten aangekondigd. De Joybee GP2 is uit te rusten met een eigen accu en beschikt over een ingebouwde dockaansluiting voor iPhones.

De Joybee GP2 heeft dezelfde zwart-wit kleurstelling als zijn voorganger, maar heeft een hoop extra functies meegekregen, stelt BenQ. De compacte beamer heeft een HD-resolutie van 720p, een helderheid van 200 ansi lumen en projecteert een beeld van 44 inch op een meter afstand.

De portable led-projector heeft 2GB aan ingebouwd geheugen, dat men kan vullen met muziek, films en documentbestanden. Ook kan de nieuwe Joybee bestanden aflezen van een SD-kaart. Daarnaast is het mogelijk een iPod touch of iPhone in de dockaansluiting boven op de miniprojector te plaatsen.

De miniprojector beschikt standaard over een tweetal bescheiden 2-watts speakers. Men kan een optionele accu aanschaffen, om de projector op een portable manier te gebruiken. Deze accu zou goed zijn voor drie uur aan projecties, mits de lamphelderheid wat wordt teruggeschroefd.

BenQ brengt de 565 gram wegende Joybee GP2 voor een adviesprijs van 599 euro op de markt. De oplaadbare accu zou 99 euro kosten.