AMSTERDAM – Bijna een jaar na introductie brengt Samsung de SUR40 uit, een nieuwe touchtafel die gebruikmaakt van Microsofts Surface-platform. De prijs van de ‘volgende generatie Microsoft Surface’ is in de tussentijd ruim 10 procent verhoogd.

De nieuwe touchtafel werd in januari aangekondigd en getoond op de Consumer Electronics Show in Las Vegas. In het tafelblad van de SUR40 is een 40-inch touchscreen verwerkt, voorzien van stevig Gorilla-glas.

De werking van dit touchscreen is net even anders dan gebruikelijk. Iedere pixel op het scherm is voorzien van een kleine infraroodlaser. Door het scherm aan te raken, wordt het infrarood plaatselijk verstoord, waardoor de ‘tafel’ precies weet waar hij aangeraakt wordt, aldus Samsung.

Dat het nieuwe Microsoft Surface-product niet goedkoop zou worden, was bij zijn eerste introductie al duidelijk. De destijds genoemde richtprijs van 7600 dollar werd echter niet gehaald: volgens Microsoft moet er nu 8400 dollar worden betaald om de SUR40 in huis te halen.