AMSTERDAM – Het Amerikaanse SMK-Link heeft de Wireless Ultra-Mini Touchpad Keyboard geïntroduceerd, een nieuwe draadloze bediening voor computers in de thuisbioscoop en presentatieruimte.

De nieuwe bediening voor onder meer home-theatre pc’s (htpc’s) bevat een volledig qwerty-toetsenbord in het klein, sneltoetsen voor het bedienen van mediabestanden en filmschijfjes, en een touchpad voor het bedienen van de muis.

Het accessoire communiceert draadloos met een meegeleverde dongle over een afstand van maximaal 10 meter, laat de fabrikant weten. De htpc-bediening werkt op twee AA-batterijen, maar hoe lang zo’n stel batterijen meegaat is onduidelijk.

SMK-Link brengt naast de gewone Windows-versie, inclusief sneltoets voor Windows Media Centre, ook een speciale variant uit met Mac-toetsen. De Windows-uitvoering is echter ook op Macs te gebruiken. Beide varianten krijgen in de VS een adviesprijs van 70 dollar. Wat de Wireless Ultra-Mini Touchpad Keyboard in Europa zal kosten, is nog niet duidelijk.