AMSTERDAM - Samsung is gesprekken met Google over het gebruik van Google TV aan het afronden. De eerste toestellen worden volgend jaar getoond.

Dat laat het hoofd van de tv-afdeling van Samsung weten aan Reuters.

Google TV zit momenteel in een beperkt aantal tv's van Sony en in een aantal settopboxen van Logitech. Het geeft gebruikers de mogelijkheid internet te gebruiken op hun televisie en biedt bovendien speciale apps en games.

De dienst is tot nu toe nog niet breed aangeslagen en Google vernieuwde Google TV daarom onlangs. De samenwerking met Samsung, de grootste tv-fabrikant ter wereld, is onderdeel van het populairder maken van de dienst.

Tv-jaar

Samsung maakte geen details bekend, maar de eerste toestellen moeten op een conferentie in 2012 getoond worden. Tijdens CES in januari, waar NU.nl bij aanwezig zal zijn, toont Samsung bovendien nieuwe OLED-tv's.

Deze speciale techniek zorgt voor nog beter beeld en kent minder beperkingen waardoor de toestellen veel dunner kunnen zijn.

Het wordt volgend jaar naar verwachting druk op de tv-markt. Er gaan geruchten dat Apple met een eigen toestel komt en Sony heeft al bekendgemaakt te werken aan 'een nieuw soort tv'.