AMSTERDAM – Bijna de helft van alle Britse smartphones die te kampen hebben met waterschade, hebben die schade opgelopen door een val in het toilet. Dat blijkt uit een onderzoek van een Engelse vergelijkingssite voor mobiele telefoons.

De Britse vergelijkingssite GoodMobilePhones.co.uk hield een enquête onder zijn bezoekers over waterschade bij mobiele telefoons. Uit de gegevens is op te maken dat bijna een derde (31 procent) van alle Britten wel eens te kampen heeft gehad met een toestel dat niet meer goed functioneerde door overvloedig contact met water, aldus de Daily Mail.

De grootste boosdoener is het toilet. Bijna de helft van de waterschadegevallen (47 procent) is toe te schrijven aan een val in de wc-pot. Daarmee steekt de porseleinen bak met kop en schouders boven de overige boosdoeners uit.

De nummer twee – een glas drank – kwam niet verder dan 21 procent, gevolgd door bad en douche (12 procent), en de keukengootsteen (7 procent). In ‘slechts’ 3 procent van de gevallen sneuvelde het mobieltje in de wasmachine.

Overigens blijken vrouwen een stuk zuiniger om te springen met hun toestellen dan mannen. Van de Britten die wel eens te maken hebben gehad met waterschade aan hun mobiel, is 73 procent man.