AMSTERDAM – Iogear heeft een draadloze hdmi-zender geïntroduceerd, waarmee men full-HD 3D-beelden draadloos naar de tv of projector kan sturen.

Net als eerder verschenen draadloze hdmi-pakketten bestaat de ‘GW3DHDKIT’ van Iogear uit een zender en ontvanger. Op de zender zijn twee hdmi-ingangen te vinden, zodat men er twee bronapparaten, zoals een (3D-)blu-rayspeler en spelcomputer, op kan aansluiten.

Ook bevat het zendkastje een hdmi-uitgang, zodat er een extra televisie kan worden aangesloten. Zo kan men bijvoorbeeld een tv aansluiten op de zender en een projector op de ontvanger. Ook de ontvanger beschikt uiteraard over een hdmi-uitgang.

Bijzonder is de claim dat de apparaten in staat zijn om 3D-beelden in full-HD draadloos te versturen, gecombineerd met 5.1-kanaals surroundgeluid. Iogear belooft bovendien een bereik van zo’n 30 meter en stelt dat de ontvangst ook goed zal zijn als er zich objecten of muren tussen de zender en ontvanger bevinden.

De GW3DHDKIT is vooralsnog alleen aangekondigd voor de Amerikaanse markt. Het draadloze hdmi-systeem komt daar binnenkort op de markt voor een adviesprijs van 380 dollar, zo’n 279 euro.