AMSTERDAM – D-Link heeft twee beveiligingscamera’s geïntroduceerd voor thuis. De camera’s sturen hun bewakingsbeelden via het internet naar pc’s, smartphones en tablets.

Het gaat om de DCS-930L en DCS-932L, twee bewakingscamera’s die volgens D-Link op tal van manieren hun beelden kunnen opslaan en doorsturen. Zo zijn de camera’s op een harddisk aan te sluiten om beeld en geluid op te slaan, en kunnen ze de feed draadloos doorsturen naar een pc, tablet of smartphone via het internet.

Op deze manier kan men deze stream bekijken vanaf een vakantieadres, aldus D-Link, ook als er geen computer in de buurt is. Via de Mydlink-service en bijhorende apps voor Android en iOS, werken de camera’s samen met Android-tablets en –smartphones, en met iPods touch, iPhones en iPads.

D-Link belooft een hoge opnamekwaliteit voor beeld en geluid. De DCS-932 is bovendien voorzien van infrarood leds, waarmee ook in het donker goede opnames zouden zijn te maken. De DCS-930L en DCS-932L hebben adviesprijzen van respectievelijk 98 en 140 euro. De Mydlink-service, waarmee men opnamestreams via het internet verstuurt, is gratis, aldus D-Link.