AMSTERDAM – Motorola heeft twee opvolgers aangekondigd van zijn Android-tablet Xoom. Medio november brengt het bedrijf de Xoom 2 en Xoom 2 Media Edition uit.

Beide tablets krijgen een dual-core processor van 1,2 GHz aan boord, bijgestaan door 1GB werkgeheugen, 16GB aan interne opslagruimte en versie 3.2 van Google’s mobiele besturingssysteem Android (met later een update naar de nieuwe Android-versie Ice Cream Sandwitch). Ook beschikken ze over twee camera’s.

De apparaten verschillen in grootte. De Xoom 2 heeft een 10,1-inch touchscreen, terwijl het aanraakscherm van de Media Edition 8,2 inch meet. Beide schermen zijn vervaardigd van stevig Gorilla Glass, aldus Motorola. De Media Edition heeft wel een grotere kijkhoek om het delen van filmpjes en foto’s te bevorderen.

Van de twee Android-tablets verschijnen verschillende versies met en zonder ondersteuning voor mobiel internetten via een 3G-verbinding. De wifi-versies zouden medio november hun opwachting maken in onder meer Engeland. Prijzen zijn nog niet bekend.