AMSTERDAM – HTC komt begin volgend jaar met een nieuw tablet die de HTC Flyer moet opvolgen.

Dat heeft CEO Peter Chou maandag gezegd tijdens een persconferentie. Veel details ontbreken echter nog.

Zo is het niet duidelijk of het gaat om een Androidtablet zoals de Flyer of dat het apparaat wordt uitgerust met Windows 8. Geruchten over een Windowstablet van HTC duiken de afgelopen maanden regelmatig op.

De HTC Flyer was in mei de eerste tablet van HTC en draait nog niet op speciale tabletsoftware, maar moest het doen met een smartphone-versie van Android. Het apparaat heeft een 7-inch scherm en is uitgerust met een stylus, een pennetje waarmee (aan)tekeningen gemaakt kunnen worden.

"De tabletmarkt is een markt die we willen uitproberen en testen om te kijken of we ons kunnen onderscheiden van de rest. We willen geen ‘me too’-product maken", aldus Chou. Daarmee suggereert de topman dat de tablet wezenlijk zal verschillen van de huidige tablets als de iPad en Galaxy Tab.

Android 4.0

HTC maakte ook bekend welke smartphones een update zullen krijgen naar Android 4.0. Dat is een nieuwe versie van het besturingssysteem van Google die onlangs gelanceerd is. Android 4.0 combineert het beste van de smartphone- en tabletversie van de software.

De HTC Sensation, HTC Sensation XL, HTC Sensation XE en de HTC EVO 3D zullen vanaf begin 2012 een update krijgen. Momenteel is alleen de Samsung Galaxy Nexus uitgerust met Android 4.0.