AMSTERDAM - Er zijn providers in de wereld die weigeren de iPhone 4S te verkopen vanwege de strenge voorwaarden die Apple stelt.

Het bedrijf vraagt een groot bedrag per verkochte iPhone en verplicht daarbij een groot aantal van de smartphone af te zetten.

Dit zorgt er bijvoorbeeld bij US Cellular, de op vijf na grootste leverancier in de Verenigde Staten, voor dat ze de iPhone 4S niet willen verkopen.

"De voorwaarden waren onacceptabel als je kijkt naar risico's en winstgevendheid", zegt CEO Mary Dillon op techsite Fierce Wireless. Zij sluit niet uit dat de smartphone in de toekomst alsnog geleverd gaat worden, maar niet onder de huidige voorwaarden.

Vorige week werd bekend dat Telefonica, provider in Tsjechië, om dezelfde redenen de iPhone 4S niet wilde verkopen.

Nederland

In Nederland zijn alle grote providers wel aan de iPhone 4S. Het is nog niet bekend hoe het met de verkoop staat sinds de lancering op 28 oktober.

In de Verenigde Staten brak de voorverkoop alle records. In het eerste weekend werden in de VS, Canada, Australië, Frankrijk, Duitsland, Japan en het Verenigd Koninkrijk ruim vier miljoen iPhones verkocht.