AMSTERDAM – SiliconMicroDisplay (SMD) heeft een videobril geïntroduceerd die in staat is om 3D-films en games in full-HD weer te geven. Deze ST1080 beschikt daarvoor over twee full-HD schermpjes.

De nieuwe bril is volgens SMD de eerste in zijn soort, die overweg kan met full-HD 3D-beelden. Dankzij de aanwezigheid van twee hdmi-aansluitingen is het bovendien eenvoudig om deze content af te spelen op de videobril, stelt de fabrikant.

De bril ontvangt zijn beeld en geluid via een signaaldoosje. Naast twee hdmi-poorten bevat dit aansluitingenkastje ook een 3,5-inch minijack-ingang. Men kan onder meer een PlayStation 3 of Xbox 360 aansluiten, of de bril verbinden met een (3D-)blu-rayspeler.

Het apparaat levert een beeldformaat die volgens SMD vergelijkbaar is met dat van een 100-inch scherm op drie meter afstand. De fabrikant belooft een 1200:1 contrastratio en een helderheidsopbrengst van 120 cd/m2, wat ideaal zou zijn voor het bekijken van films, aldus SMD.

De bril weegt 180 gram en heeft videoglazen die voor 10 procent doorzichtig zijn, zodat men zijn omgeving niet volledig uit het zicht hoeft te verliezen. De ST1080 komt in december op de markt. De prijs is nog niet bekend.